Formeds F-Collagen Zinc 30Porcji

34,90 

Opis

Formeds F-Collagen Zinc 30Porcji

F-COLLAGEN ZINCilość porcji: 30Suplement diety F-COLLAGEN ZINC zawiera kolagen oraz cynk(cytrynian) w formie proszku. Kolagen typu I, II i III, który znajdujesię w naszym produkcie to specjalne typy kolagenu tworzącechrząstkę stawową, ścięgna i kości.SKŁAD PRODUKTUPorcja dzienna 5 g zawiera (referencyjna wartośćspożycia %):•Kolagen- 5 000 mg,•Cytrynian cynku- 32 mg,•w tym: cynk- 10 mg (100 %).Składniki: kolagen (hydrolizat białka kolagenowego),cynk (cytrynian cynku).Zawartość opakowania netto: 150,96 g.Ilość porcji w opakowaniu: 30.SPOSÓB UŻYCIA1. Wsypać 1 porcję (2 płaskie miarki) do suchego naczynia.2. Dodać 200 ml wody lub innego napojui wymieszać.Uwaga- należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek. Spożyć 1 razdziennie w trakcie posiłku. Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik.ŚRODKI OSTROŻNOŚCINie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może byćstosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może byćstosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek zeskładników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.DZIAŁANIESuplement diety F-COLLAGEN ZINC uzupełnia dietę w kolagen, który jest naturalnym składnikiembudulcowym skóry. Dodatkowo cynk wspomaga zachowanie zdrowych włosów, skóry i paznokci.Kolagen to główne białko tkanki łącznej. Ma ono bardzo wysoką odporność na rozciąganie i stanowigłówny składnik ścięgien. Jest odpowiedzialny za elastyczność skóry. Ubytek kolagenu ze skórypowoduje powstawanie zmarszczek, w trakcie jej starzenia. Kolagen wypełnia także rogówkę oka,gdzie występuje w formie krystalicznej. Kolagen występuje w wielu tkankach organizmu a jego budowajest zróżnicowana w zależności od funkcji i miejsca występowania. Rodzaje kolagenu dzieli się na 8typów, z czego najważniejsze są 3 z nich, które tworzą:I- ścięgna, tkankę łączną kości,II- chrząstkę stawową,III- szpik kostny.Źródłem kolagenu są: owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zielone i liściaste warzywa, buraki,czarna porzeczka, fasola, galaretki, które zawierają wszystkie niezbędne składniki do syntezyendogennej kolagenu.Funkcje kolagenu:Kolagen stanowi 30% całkowitej masy białka ludzkiego i jest odpowiedzialny za sprężystość, jędrność,właściwe nawilżenie skóry oraz ciągłą odnowę jej komórek. Przy niedoborze kolagenu pojawiają sięstarcze zmiany: zmarszczki, przebarwienia, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów. Kolagen jestniezbędny do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki i jest także naturalnym składnikiembudulcowym stawów.Kolagen (jako białko):- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości,- pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.Wskazania do suplementacji kolagenu:- problemy z jędrnością skóry,- sucha i przebarwiona skóra,- cellulitis,- matowienie włosów i paznokci,- zaburzenia w funkcjonowaniu stawów.Cynk:- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,- pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi,- pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej,- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych,- pomaga w prawidłowej syntezie białka,- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych,- pomaga zachować zdrowe kości, skórę, włosy oraz paznokcie,- bierze udział w procesie podziału komórek.

regestim syrop, glukozą norma, lactocontrol opinie lekarzy, swimcount, theraflu w ciąży forum, płyn antyseptyczny, magnez polski lek, biogaia gemini, foxill żel na co, badania krwi a picie wody, niskie ciśnienie ból głowy, dermedic baby linum, kłucie w lewym boku pod żebrami, saturacja 82 covid, prostamol uno 60, furaginum a karmienie piersią, nacieki na płucach

yyyyy